Una dintre cele mai iubite doctore din Hunedoara, Lidia Dobrei, s-a stins la spital, azi, 26 aprilie.

S-a infectat cu COVID la începutul lunii aprilie, iar într-un mesaj emoționat pe care l-a postat pe Facebook, explică pas cu pas cum a ajuns să se contamineze.

„(…) Mulțumesc vouă tuturor pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate.

E riscul meseriei, indiferent de protecţie. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să vă păzească.

Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme. Vă mulțumim!”, a postat Lidia Dobrei, pe contul personal de Facebook.

Hunedoara. Pacienții, în stare de șoc

Pacienții sunt în stare de șoc, deoarece medicul radiolog Lidia Dobrei era foarte apropiată de toți. A fost implicată în numeroase acțiuni umanitare și îi ajuta pe toți cei care nu își permiteau tratament.

De altfel, înființase un ONG pentru pacienții săraci. Ei o descriu ca pe o persoană extrem de credincioasă. Lidia Dobrei avea 67 de ani și lucra la Spitalul din Hațeg.

Virusul COVID a lovit crunt în medici

Județul Hunedoara este unul dintre cele mai afectate în ceea ce privește decesele de COVID în rândul cadrelor medicale.

 Un raport al Ministerului Sănătății arăta, că până la începutul lunii februarie 35 de cadre medicale au decedat în urma infecției cu Covid-19.

La acest moment,  zece dintre acestea sunt din județul Hunedoara.

Colegiul Medicilor cunoaște situația și susține că nu poate avea control. Cei care at trebui să se zbată ar trebui să fie parlamentarii.

Pe de altă parte, medicii din toată lumea sunt în extrem de epuizați fizic, dar mai ales mental. Zi de zi se confruntă cu cazuri fulimante de COVID.