Este vorba despre Mircea Lepădatu, directorul publicației Mesagerul Hunedorean. Vestea decesului i-a întristat pe colegii jurnalistului. Au sperat până în ultima clipă că va ieși învingător din lupta cu acest virus. Din păcate, a pierdut-o, chiar de Ziua Internațională a Libertății Presei.

Pe pagina de Facebook a jurnalistului Mircea Lepădatu curg mesajele emoționante.

Hunedoara. Doliu în presă. Un ziarist celebru, răpus de COVID

Președintele Consiliului Județean(CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, a transmis, de asemenea un mesaj de condoleanțe.

„ Am aflat cu profundă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a jurnalistului hunedorean MIRCEA LEPĂDATU.

De-a lungul carierei sale, Mircea Lepădatu a fost un reper și o călăuză pentru mulți dintre cei care astăzi îmbrățișează această nobilă profesie.

Condoleanțe familiei greu încercată de această tragică despărțire.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Laurențiu Nistor.

Un senior al presei, mentor pentru tineri jurnaliști

Mircea Lepădatu a fost un mentor pentru tinerii jurnaliști din Hunedoara. Toți își amintesc etapele profesionale parcurse împreună cu el.

„Habar n-aveam cu ce se mănâncă ziaristica, dar îmi plăcea să scriu. Am mers la redacția ziarului însoțită de Cristina, sora mea mai mică. Noi două și milioane de emoții. O redacție mică, lângă Casa de cultură din Deva. Acolo, în spatele unui birou, la fel de mic, era așezat Mircea Lepădatu, redactorul șef. Nu-mi amintesc ce m-a întrebat. Îmi amintesc doar că m-a trimis în Piața Obor, din  să scriu două articole despre ce vreau eu. Și mi-a explicat care e “Tatăl nostru” în presă, întrebările la care trebuie să găsim răspuns… “Cine, ce, unde, când, cum…” Și a fost începutul unei iubiri “la prima vedere

Mircea Lepădatu “a crescut” mulți ziariști. A format multe echipe de presă. A știut să fie șef, coleg, prieten, mentor. A știut să scrie cu litere de neșters. A știut să lase urme în suflet. A știut să râdă, să plângă, să iubească, să cutreiere lumea, să exploreze, să danseze, să simtă, să trăiască frumos(…)

A știut să fie Om!”, este unul dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a jurnalistului Mircea Lepădatu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!