Trei bărbați din Valea Jiului au fost condamnați de către magistrații de la tribunalul Hunedoara pentru trafic de droguri, mai exact, pentru comercializarea cannabisului pe care aceștia îl ascundeau într-un centru de colectare a fierului vechi, din Vulcan.

Potrivit dosarului, Eugen Aliodor Parâia în vârstă de 44 de ani a fost trimis după gratii pentru doi ani de zile, cu suspendare, în urma semnării unui acord de recunoaștere de vină.

„În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul, în perioada martie-august 2020, a procurat de la persoane necunoscute în patru rânduri cantităţi de 100 de grame de cannabis, de 150 de grame de cannabis, de 150 de grame de cannabis şi de 300 de grame de cannabis, din care aproximativ 400 de grame le-a distribuit către diferite persoane contra unor sume de bani sau le-a oferit gratis pentru consum, iar cantitatea de 209 grame a depozitat-o în Vulcan, la centrul de colectare a fierului vechi, unde lucra ca paznic Mocanu Constantin”, se precizează în dosar.

La rândul său, în vârstă de 55 de ani, Constantin Mocanu a primit un an și șase luni de detenție, tot pentru infracțiuni legate de traficul de droguri, acesta semnând și el acordul de recunoaștere a vinovăției.

„În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul – în cursul anului 2020, a sustras de la Parâia Eugen Aliodor circa 10 pliculeţe cu cannabis (aproximativ un gram fiecare) pe care l-a distribuit către consumatori şi a mai vândut pentru acesta circa 20 de pliculeţe cu cannabis, drogurile fiindu-i predate de către Parâia Eugen Aliodor, care obişnuia să depoziteze cannabis la depozitul de deşeuri din fier vechi unde locuia inculpatul”, se arată în dosar.

Nu în ultimul rând, după semnarea aceluiași acord cu DIICOT, procurorii au decis și încarcerarea lui Cristian Csilcser pentru o perioadă de un an și opt luni, cu suspendare, fiind acuzat de trafic de droguri.