Firma care se ocupa de transportul elevilor nu mai poate fi obligată să ducă la îndeplinire contractul. Mai mult decât atât, a invocat motive economice din cauza pandemiei.

Hunedoara. Elevii din Vărmaga nu au cu ce ajunge la școală. Cum o lege a anulat accesul la educație

În această situație s-a ajuns din cauza incoerenței legislative. Mai exact, s-a dat Ordonanță de Urgență prin care reduce perioada de valabilitate a contractelor de curse județene.

Astfel, operatorii care transportau copiii la școală sunt cei mai afectați și s-au văzut nevoiți să sisteze cursele.

Pornind de la scenariile conturate de autorități, în județul Hunedoara, sunt 14 localităli școlile se pot deschide fizic.

În scenariul galben sunt 29, iar în roșu 64.

Ministerul Educației trasnmite, însă, că elevii și profesorii cu vulnerabilități medicale pot continua școala on-line.

Hunedoara. Ce planuri au autoritățile

Întrucât situația este revoltătoare, mai cu seamă după o perioadă în care copiii nu au făcut cursuri în format fizic, reprezentanții CJ Hunedoara au început să găsească soluții.

Oficialii județului au menționat că vor face demersuri, pentru reluarea cursurilor. Cel mai probabil, vor aloca din fondul de rezervă o sumă necesară pentru trasportul elevilor.

Pe de altă parte, agenții economici nu se vor înghesui la licitații, anul acesta, deoarece pandemia le-a arătat instabilitate econmică.

„Este obligația noastră morală să nu lăsăm acești copii fără transport. Trecem printr-o perioadă dificilă, în care copiii au fost nevoiți să învețe de acasă, școlile fiind închise din cauza pandemiei. Acum, când cursurile s-au reluat în forma lor clasică, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru ne asigura că elevii au acces la educație, așa cum este firesc”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Ministerul Educației trasnmite, însă, că elevii și profesorii cu vulnerabilități medicale pot continua școala on-line, în baza unei adeverințe medicale de la medicul de familie.