În Hunedoara, vaccinarea elevilor  a început,  în  miercuri, 12 mai, la la Colegiul Național „Decebal” din Deva și va continua mâine, 13 mai, la Universitatea din Petroșani.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat în această dimineață la startul campaniei, la centrul de vaccinare operațional pentru o zi, la unitatea de învățământ din Deva.
„Este un moment important al întregii campanii de vaccinare din județul Hunedoara.  Un moment care ne dă speranțe pentru ieșirea într-un timp scurt din criza sanitară. Cel mai important  este pentru învățământul hunedorean, pentru că un număr mare de elevi și cadre didactice vaccinate înseamnă intrarea în normalitate a activităților școlare” , a declarat prefectul Călin Petru Marian.

Hunedoara. Goana după vaccin. De mâine, o nouă rundă fără programare

În Hunedoara, procesul de vaccinare s-a desfășurat fără probleme. Autoritățile au amenjat și un centru drive-thru din municipiul Deva. Peste 5000 de persoane s-au vaccinat la acesta, de la inaugurare. Dozele administrate sunt de la Pfizer.

Imunizare pe bicicletă

Vineri, 14 mai, sunt așteptați și cicliștii să se vaccineze anti-COVID.  Astfel, se marchează vinerea verde.

„Dacă tot este ‘vinerea verde’, atunci cel mai bine este să ne gândim la biciclete. Toţi cei care doresc să se vaccineze pot veni pe bicicletă la Centrul drive-thru de la Complexul Comercial Shopping City Deva şi sperăm ca participarea să fie cât mai largă. În plus, acţiunea se constituie şi ca o avanpremieră a competiţiei de ciclism Turul Municipiului Deva, ediţia a IX-a”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

La centrul de vaccinare drive-thru au prioritate şi conducătorii autoturismelor electrice sau hibrid, împreună cu însoţitorii acestora.

Ce formulare trebuie să completezi

„Noi dorim ca toată această acţiune să se desfăşoare cât mai fluent. Drept urmare documentele care trebuie completate vor putea fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara, www.asphd.ro. Persoanele pot veni cu ele gata completate. Noi vom avea şi la faţa locului, în zona de triaj, acele formulare, iar ele vor putea fi completate sub îndrumarea personalului medical. După partea de triaj, persoanele care doresc să se vaccineze vor trebui să vină obligatoriu în maşină pentru că vaccinarea se va face strict în autovehicul”, a explicat pentru Agerpres, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.