Virgil Popescu, oficialul Energiei, spune că a auzit asemenea informații privind Complexul de la Hunedoara  la protestele de zilele trecute și a trecut la verificări.

Gestul ar putea fi lăudabil, dacă minerii protestatari nu ar simți un val de presiune.

Potrivit informațiilor EvZ Transilvania, primii vizați de suspciciuni sunt cei care au protestat. Or, din acest punct de vedere, dubiile Ministerului sunt lipsite de sens, câtă vreme de la acești mineri au aflat zvonurile.

Nu pot fi acuzați de pontaj fictiv, câtă vreme ei au întrerupt lucrul pentru a protesta.

La acest moment, o echipă de la Ministerului Energei și reprezentanți ai CEH fac prezența minerilor în subteran.

Hunedoara. Guvernul a coborât în mină

Protestele minerilor din Valea Jiului au generat un val de tensiuni. Oamenii au fost nevoiți să întrerupă activitatea și să amenințe cu greva foamei, după ce nu și-au primit banii de luni de zile.

Abia după aceste insistențe, Guvernul a reușit să dea o Ordonanță de Urgență prin care le plătește salariile.

În fapt, CEH este într-o situație critică din punct de vedere financiar. Este aproape de faliment, iar adminsitratorul special, Cristian Roșu a demisionat, la presiunea minerilor.

Termocentrala Mintia a avut activitatea întreruptă din cauza lipsei de cărbune, iar angajații au sesizat toate instituțiile de control. Ei spun că interesul sttaului este să gestioneze prost CEH, tocmai pentru a da mână liberă marilor companii de energie.

„Noi credem că interesul statului a fost falimentul CEH. În mod intenționat, s-a dorit acest lucru, pentu marile companii de energie. Altfel, ce motiv ai să ai nu asiguri transportul de cărbune?“, spune Cristian Iștoc, liderul Solidaritatea.

Transelectrica, unul dintre ceditorii CEH, a avizat favorabil darea în plată către Ministerul Energiei a activelor de la Paroșeni, contra ștergerii datoriilor Complexului.

Oficialii Ministerului Energiei susțin că vor face publice rezultatele controalelor în perioada următoare, prin intermediul unui comunicat.