Tânărul din Hunedoara se vaccinase anti-Covid în urmă cu șase zile și a avut reacții adverse locale, minore și cunoscute. Ulterior, a acuzat lipsă de aer. Familia este în stare de șoc.

Un alt caz  suspect după imunizarea cu Pfizer s-a înregistrat în județul Bacău, cu doar câteva zile în urmă. Pacientul era minor și a fost suferit un infarct.

Pacientul în vârstă de 17 ani și 10 luni din județul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești – Compartiment Primire Urgențe, la dată de 08.06.2021 cu următoarea simptomatologie: tușe, cefalee, mialgii, durere toracică;

Conform informațiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, persoanei în cauza i s-au efectuat multiple investigații clinice și paraclinice;

Urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeași zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigații suplimentare, unde se află internat și la acest moment, cu stare generală ameliorată.

Menționăm că pacientul a fost vaccinat în dată de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doză II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, nu a raportat cazul că fiind  o posibilă reacție postvaccinala.

Daignosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigațiilor de specialitate, a transmis Direcția de Sănătate Publică Bacău în cazul său.

În Hunedoara ca în toată lumea. Decese suspecte și probleme grave de sănătate

Nu doar în Hunedoara și Bacău s-au raportat decese și probleme de sănătate declanșate brusc după vaccinarea cu Pfizer, ci  în toată lumea. Autoritățile din Italia investighează cazul unui bărbat de 52 de ani, după ce a murit la șase zile după rapel.

Familia acestuia spune că nu suferea de nicio boală. Spre deosebire de autoritățile din România, nu s-au grăbit să spună că nu are legătură cu vaccinul, ci că a dezvoltat o afecțiune pe care la acest moment nu o pot detalia. De asemenea, probleme s-au raportat și în rândul adolescenților. Șase dintre ei au suferit infarct.