Datorită mai multor incendii ce s-au produs în ultimele zile în mai multe zone din județul Hunedoara, pompierii militari au intervenit, de urgență, pentru stingerea lor. Unul dintre cele mai puternice incendii provocate a avut loc în zona localității Ohaba. Fumul gros a dat bătăi de cap șoferilor de pe autostrada A1 Deva-Lugoj, iar pompierii au încercat ore în șir să lichideze incendiul.

Conform ISU, pompierii au intervenit în mai multe zone din județ pentru stingerea vegetației uscate.

„Pompierii Detaşamentelor de Pompieri din Deva, Hunedoara, Orăştie şi Dobra au intervenit la periferia localităţilor Deva, Cinciş Cerna şi Ohaba pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie uscată.

Incendiul dezvoltat la vegetaţia uscată din zona Ohaba a generat o mare cantitate de fum ce a îngreunat circulaţia pe autostrada A1 la km 408”, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Hunedoara. Incendiu ce a îngreunat traficul pe autostrada A1 la km 408

Pentru stingerea incendiilor ce s-au produs în ultimele zile au fost mobilizați douăzeci de pompieri. Ei au intervenit pentru stoparea arderilor pe mai mult de 15 hectare de teren.

Reprezentanții ISU Hunedoara au avertizat pe cetățeni să nu ulizeze focul pentru igienizarea parcelelor deoarece riscă amenzi usturătoare.

„Avertizăm populaţia judeţului Hunedoara că sunt în desfăşurare controale mixte pentru descurajarea fermierilor sau proprietarilor de terenuri care utilizează focul pentru igienizarea parcelelor. În plus, sancţiunile prevăzute de legislaţie pentru aceste acţiuni sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei”, au completat cei de la ISU Hunedoara.

Datorită începutului de primăvară, tot mai multe persoane încep ,,curățenia” generală pentru această perioadă. Datorită neglijenței, focurile ce sunt folosite pentru igienizarea curților sau terenurilor mai mari pot deveni adevărate incendii.  Autoritățile recomandă să se opteze pentru variante alternative și să renunțe la arderea lucrurilor nefolositoare.

În ultimele zile, peste 20 de pompieri au intervenit în stingerea mai multor incendii ce s-au produs în mai multe zone din județul Hunedoara. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.