Incendiu s-a produs într-un bloc, la etajul al treilea, din municipiul Hunedoara. Pompierii militari au intervenit cu autoscara pentru a evacua două persoane. Incendiul a izbucnit, luni, la o locuință situată cu un etaj mai jos.

Conform pompierilor, incendiul a fost lichidat în mai puțin de jumătate de oră. Ei au izolat camera unde s-a inițiat focul. Echipele de intervenții au evacuat patru persoane, dintre care două cu ajutorul autoscării. Pompierii militari au decis să folosească autoscara deoarece casa scării era inundată cu fum.

Înaintea sosirii pompierilor, o altă persoană s-a autoevacuat dintr-unul dintre apartamente.

Patru persoane evacuate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ( ISU) Hunedoara a informat că cele patru persoane au suferit atacuri de panică.

„Echipele de intervenţie ajunse de urgenţă la locul incendiului au evacuat patru persoane, dintre care două cu ajutorul autoscării, din apartamentul situat deasupra celui în care se dezvolta incendiul. Pompierii au luat această decizie pentru protecţia locatarilor, deoarece casa scării era inundată cu fum şi nu permitea evacuarea oamenilor fără riscuri.

O altă persoană s-a autoevacuat dintr-unul dintre apartamente înaintea sosirii pompierilor”, a precizat ISU Hunedoara.

La fața locului au fost prezente două echipaje de prim ajutor și echipa cu medic a Serviciului de Ambulanță Județeană Hunedoara. Nicio persoană nu a avut nevoie să fie transportată la Unitatea de Primiri Urgențe.

Pompierii continuă cercetările pentru stabilirea cauzei probabile de producere a incendiului.

Recomandările autorităților

În perioada sezonului rece, numărul de incendii pruduse crește, iar pagubele materiale sunt însemnate. Uneori, flăcările iau vieți omenești. Acest lucru se întâmplă datorită neglijenței din partea oamenilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă să nu fie utilizate instalații electrice defecte, motante direct pe materiale combustibile. Totodată, nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate.

De asemenea, Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile.