Conform estimărilor, datorită ploilor căzute, patru anexe gospodărești din Aninoasa, Vulcan și Valea Brazi au fost inundate, iar Drumul Național 66 a fost blocat temporar pe o singură bandă de circulație din cauza pietrelor și aluviunilor de pe versanți.

Echipajele de la Secția de Drumuri Naționale ,împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, au intervenit pentru curățarea drumului, circulația fiind reluată la ora 4.20 dimineața.

„Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a dispus (luni noaptea – n.r.), la ora 23,40, activarea grupei operative cu personal din structurile ISU Hunedoara, precum şi creşterea capacităţii operaţionale la Detaşamentul de Pompieri Petroşani şi la Garda de Intervenţie Lupeni. De asemenea, a fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT în localităţile Lupeni, Vulcan, Uricani şi Aninoasa”, a precizat Instituţia Prefectului.

Meteorologii anunță Cod Portocaliu

Meteorologii avertizează că , până marți la ora 12.00, rămâne în vigoare avertizarea hidrologică ,,Cod Portocaliu”. Personalul din cadrul ISU Hunedoara și de la Apele Române sunt pregătite să intervină în cazul producerii unor fenomene cu scurgeri importante pe versanți, cu posibile efecte de inundații locale. De asemenea, Apele Române monitorizează constant nivelul apelor pentru a organiza, în orice moment, o intervenție eficientă, dacă situația o va impune.

Prima luna a anului 2021 continuă pe aceleași coordonate pe care s-a încheiat anul 2020: temperaturi ridicate cu mult peste medie și o alternanță de vreme bună și ploi. Luna ianuarie se anunță una atipică, cu precipitații , iar temperaturile vor fi cu până la 5,5 grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului.În ceea ce privește precipitațiile, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că regimul pluviometric va fi exvedentar la nivelul întregii țări, mai ales în zonele montane din jumătatea sudică a țării.

La mijloc de lună, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în sud-est, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării, mai informează ANM.