Obiectivele turistice din Hunedoara vor funcţiona după programul obişnuit, adică 9,00 – 20,00 pentru ştrand şi Muzeul Castelul Corvinilor, respectiv 10,00 – 19,00 în cazul Grădinii Zoologice.

Hunedoara. Surpriza din Parcul Tineretului

Tot mâine, de Ziua nternaţională a Copilului va fi pus în funcţiune şi trenuleţul de agrement din municipiul Hunedoara, după ce acesta a trecut printr-un amplu proces de reparaţie capitală.

Trenuleţul va circula în jurul Parcului Tineretului, cu plecare de pe bulevardul Rusca, între orele 11,00 – 18,00. Pe 1 iunie, călătoriile vor fi gratuite, după care trenuleţul va circula doar sâmbăta şi duminica, iar o călătorie va costa 2 lei pentru copii şi 4 lei pentru adulţi, transmite Primăria Hunedoara.

Ce se sărbătorește, de fapt, la 1 iunie

Organizaţia Naţiunilor Unite(ONU) marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului în 1989. Convenţia prevede o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie, protecţie împotriva violenţei, scrie site-ul www.un.org. Convenţia stabileşte o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie, protecţie împotriva violenţe.

Anul 2021 sub egida violenței asupra copiilor

Anul acesta, mesajul asociațiilor care militează pentru drepturile copiilor trag un semnal de alarmă pentru protejarea acestora.

România a fost marcată la începutul anului de un caz de agresiune asupra unui minor greu de descris în cuvinte. Este vorba despre copilul lovit în parcul din Hunedoara, care a suferit mai multe leziuni și un puternic șoc emoțional.

ONG-urile de specialitate au solicitat parlamentarilor să modifice legislația actuală. Vor ca pedepsele pentru cei care lovesc copiii să facă închisoare pe viață.
Totodată, asociațiile de specialitate spun că statul român ar trebui să-i ajute mai mult pe copiii defavorizați, cei care nu au acces la educație din lipsa sărăciei. Anul 2020 a arătat că mulți nu au putut să-și cumpere dispozitive de conectare la internet, iar Guvernul a întârziat foarte mult distribuirea acestora.