Mâncarea din Hunedoara sub brandul GEOFood propune să susţină economia locală şi să garanteze turiştilor că produsele pe care le găsesc în restaurantele din zonă sunt de calitate şi provin de la producătorii locului. Este cea mai recentă metodă prin care oficialii județului vor să relanseze turismul local.

Hunedoara. Mâncarea tradițională, degustată într-un mod inedit. Cât de bine e să fii turist

„Un geoparc internaţional UNESCO este despre oameni, despre a face comunităţile locale să se dezvolte folosind sustenabil valorile geologice, naturale şi culturale. Prin urmare, unul dintre obiectivele noastre, ale Geoparcului Ţara Haţegului, este să susţinem producătorii locali. Să creăm plus valoare prin folosirea unei identităţi recunoscute şi apreciate în toată lumea – geoparc internaţional UNESCO”, a declarat coordonatorul proiectului, Cristian Ciobanu, relatează Agerpres.

Concept preluat din Norvegia

Proiectul a fost implementat pentru prima dată în Norvegia și acum se derulează în 169 de zone.

În prezent, doar 169 de teritorii în întreaga lume se bucură de acest statut. GeoFood garantează trei lucruri: produsul sau restaurantul este de o calitate foarte bună. Este partener al geoparcului, ingredientele sunt în proporție majoritară locale, adică provenite de pe teritoriul geoparcului. Produsele te poartă printr-o poveste, sunt ingrediente speciale care vin însoțite de explicații despre valorile locale. Mulțumim celor de la Cris Pasta pentru că au devenit proiectul pilot pentru GeoFood în Țara Hațegului și în România și sperăm să folosim etichete pentru cât mai mulți dintre partenerii noștri locali, restaurante și producători”, a declarat Cristian Ciobanu, membru în echipa Geoparcului Țara Hațegului și coordonator al proiectului GEOfood pentru România, notează știriletransilvaniei.ro

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului cuprinde întreaga Țară a Hațegului și are statut de sit UNESCO. Este o parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, format din 169 de teritorii din 44 de ţări incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecţie şi validare. Administrarea statutului de Geoparc Internațional UNESCO este realizată de Universitatea din Bucureşti=, precizează sursa menționată anterior.