Ministrul Sportului  se află în Hunedoara, de vineri, 7 mai, pentru a se consulta cu autoritățile privind programele sportive. În urmă cu puțin timp, Novak a anunțat că a încheiat compețiția pe primul loc la miniștri.

“După atâtea luni de pregătire şi muncă de birou, sâmbătă şi duminică voi participa la prima mea competiţie de ciclism din acest an – Turul Municipiului Deva. Mă veţi vedea din nou fără mască, pentru că sportul în aer liber are această derogare specială. Sfârşitul de săptămână se anunţă plin de emoţii, asta este sigur”, a declarat Eduard Novak.

În acest weekend,  se desfășoară cea de-a noua ediţie a Turului Municipiului Deva

Eduard Novak, ministru din decembrie 2020, este singurul campion paralimpic din  România. El a obţinut medalia de aur la ciclism, la Jocurile Paralimpice din 2012.

 Ministrul Sportului vrea mai multă susținere pentru gimnastică

Novak spune că gimanstica a fost neglijată și a promis autorităților locale mai multă susținere pentru sportul care a adus zeci de medalii.

A vizitat centrul de pregătire al gimnastelor din Deva

„ Ani de-a rândul, gimnastele pregătite aici, la Sala Olimpică de la Deva, au adus României zeci de medalii şi titluri importante. Această sală le-a cunoscut pe marile campioane olimpice și mondiale Nadia Comăneci, Lavinia Agache, Ecaterina Szabo, Daniela Silivaș, Lavinia Miloșevici, Gina Gogean, Maria Olaru, Maria Neculiță, Oana Ban

Atât de multe campioane s-au pregătit aici, încât, în lumea sportului, Deva a ajuns cunoscută drept “fabrica de gimnaste” sau “Cetatea gimnasticii”.

Vă puteți imagina, cred, ce am simțit azi în acest loc încărcat de semnificație, amintiri,  văzând imaginile cu marile noastre sportive, dar și câtă speranță mi-au dat fetele care se antrenau că gimnastica românească are încă resurse să revină ce a fost cândva” .

O declarație asemătoare a făcut și când a ajuns la Covasna, în urmă cu o lună, însă, autoritățile locale susțin că până nu primesc suport de la Minister, sunt doar declarații.