Traseele din Hunedoara vor face legătura între şcoala primară din satul Târsa și cea din din satul Prihodişte, acum închisă.
Astfel, vor fi un punct de acces de maximă utilitate pentru elevi. În același timp și un mod de a promova turismul local. Poteca va avea un peisaj de unde pot fi admirate vârfurile cele mai înalte de pe teritoriul Parcului, Valea Grădiştei, dar şi Ţara Haţegului sau Parcul Naţional Retezat.
Hunedoara. Noi trasee în Parcul Grădiștea
Ideea proiectului a venit ca o alternativă la mediul poluant, dar și din dorința de a pune în valoare mai mult resursele României.
„Este dorinţa omului modern şi conştient de ameninţările cotidiene să trăiască într-un mediu sănătos, nepoluat. Este datoria noastră să facem acest lucru posibil. Să ne unim eforturile localnici, turişti, voluntari, administratori de arii protejate şi ONG-uri. Ca să ne bucurăm de frumuseţile zonei, de peisajul natural şi cultural extraordinar, să arătăm tuturor care sunt valorile reale ale locurilor în care trăim”, a declarat coordonatorul proiectului, Alexandru Bulacu.
Legătură cu drumul E 79
Cel de-al doilea traseu va lega Cheile Băniţei cu drumul european E79. Inițiatorii proiectului s-au gândit la acest traseu, deoarece anual atrage mii de turiști. Vor fi montate mai multe indicatoare şi un panou informativ al traseului. De asemenea, va fi disponibilă o hartă a parcului natural, o scurtă descriere şi informaţii despre aria naturală protejată, au transmis reprezentanții Asociației de Turism Retezat.
Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina (PNGMC), o comoară pentru turism
Parcul Natural Grădiștea cuprinde icele mai fascinante rezervaţii naturale şi zone de interes turistic ale judeţului Hunedoara: Complexul carstic Ponorici-Cioclovina, Peştera Tecuri, Peştera Şura Mare, Cheile Crivadiei, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Dealul şi Peştera Bolii şi Platoul Vîrtoape. Cel din urmă este faimos pentru miile de ghiocei care înfloresc aici primăvara. Zonele sunt protejate și fac parte din patrimoniul UNESCO, notează sursa citată.