O minoră în vârstă de 13 ani a fost dată dispărută de către mama acesteia. Potrivit părintelul, copila dispărută, Irina-Nicoleta-Livia Zoamonți, plecase împreună cu concubina fratelui mamei să aducă apă de la pompa din Gara Baru, însă cele două nu s-au mai întors. Drept urmare, părintele îngrijorat a anunţat de urgenţă autorităţile din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Hateg

„La data de 11.01.2020, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Hateg au fost sesizați de o femeie din comuna Baru despre faptul că, în jurul orei 18:00, fiica sa, ZOAMONȚI IRINA-NICOLETA-LIVIA (foto), în vârstă de 13 ani, a plecat de acasă împreună cu o tânără de 25 de ani (concubina fratelui său, cu același domiciliu), pentru a aduce apă de la pompa din Gara Baru, însă nu s-au mai întors”, a informat IPJ Hunedoara.

Copila dispărută urmează să fie instituţionalizată

În urma sesizării primite, autorităţile din Hunedoara au demarat acţiunile de căutare pentru a găsi copila dispărută, pe care au reuşit să o identifice la o familie din comuna Pui. Potrivit declaraţiilor celor două, acestea nu ar fi fost agresate în niciun fel, plecând de acasă de bunăvoie.

În momentul de faţă, minora urmează să fie trimisă la o unitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, cu propunere de instituționalizare.

„În urma activităților investigative și de căutare întreprinse în cazul minorei în vârsta de 13 ani, din comuna Baru, a cărei plecare voluntara de la domiciliu a fost sesizată la data de 11.01.ac. polițiștii au identificat minora și pe tânăra care o însoțea.

Cele două au fost depistate la o familie din comuna Pui, iar cu ocazia audierii au relatat că nu au fost agresate în niciun fel și că au plecat de bunăvoie de la domiciliu. Minora urmează să fie propusă spre instituționalizare în cadrul unei unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara”, au precizat polițiștii.