Deoarece au au rămas fără căldură și apă caldă, din lipsa stocului de cărbune, oamenii l-au întâmpinat pe Orban  cu mesaje de genul: fără patimă și ură, vrem căldură!

Liderii Sindicatului Solidaritatea din cadrul Complexului Energetic Hunedoara(CEH) spun că a venit degeaba, deoarece s-au săturat de promisiuni. În realitate, nu se întâmplă nimic. Stocul de cărbune este epuizat, iar Mintia este oprită, lucru care afectează peste 4000 de locuitori ai orașului din Deva.

Orban a menționat că activitatea ar putea fi reluată în cursul săptămânii viitoare.

Hunedoara. Orban a fost luat cu asalt de protestatari

Ludovic Orban a discutat și cu prefectul județului Hunedoara, dar și cu o parte dintre primarii acesteui județ.

A dorit să le prezinte Programul Național de Redresare și Reziliență. A fost însoțit de eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Județul Hunedoara va beneficia de sume importante de bani pentru dezvoltare, urmând ca în următoarea perioadă să fie întocmite proiecte pentru cele șase direcții prioritare de finanțare: digitalizare, ecologizare, sprijin pentru IMM- antreprenori- industrie, coeziune socială și teritorială, întărirea instituțiilor publice

Tot astăzi, înaintea întâlnirii privind Programul Național de Redresare și Reziliență, a avut o serie de discuții cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, cu administratorul judiciar al societății și cu lideri de sindicat, la care au participat Vetuța Stănescu, Siegfried Mureșan, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, secretarul de Stat în Ministerul de Finanțe, Lucian Heiuș și Adrian David, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Au fost prezentate și discutate problemele celor două principale componente ale activității CEH, extracția de cărbune și producția de energie electrică și termică, transmite prefectul Călin Marian.

Problemele financiare CEH, neglijate de Guvern

Problemele financiare ale CEH au fost neglijate de Guvern an la rând. Aflat în pragul falimentului, cu salarii restante și cu incapacitate de funcționare a componentelor, angajații sunt disperați.

Cei mai afectați sunt locuitorii municipiului Deva care rămân frecvent fără căldură și apă caldă.

Raportul de insolvență al CEH arată că sunt datorii  6.379.377.000 lei . Mai mult de jumătate din această sumă reprezintă amenzi la Fondul de Mediu, pentru nerespectarea legislației privind poluarea.

Autoritățile pun la cale separarea Termocentralei Mintia de CEH.