Update. Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei au aflat în exclusivitate primele concluzii ale morții acestui urs.

Potrivit raportului întocmit de Direcția Sanitar-Veterinară Hunedoara, ursul a murit pentru că era bolnav, de foame și de sete.

Întregul document poate fi citit aici

Știre inițială. Alarma a dat-o un bărbat din Hunedoara. A sunat la 112 și a menționat că a găsit cadavrul unui urs pe raza localității Vețel.

“În data de 09.05.2021, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comuna Veţel, a sesizat prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, în curtea cabanei sale pe care o deţine, se află un urs mort”, transmite Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara, informează Agerpres.

Hunedoara. Poliția, în alertă. Au găsit cadavrul unui urs

Ancheta polițiștilor este în curs de desfășurare, iar după cazul uciderii ursului Arthur, autoritățile au anunțat investigații mai ample în toată țara.

“Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Şoimuş, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Hunedoara şi ai Fondului de Vânătoare din cadrul A.J.V.P.S. Peştişul, efectuează verificări, în vederea examinării leşului şi a stabilirii cu exactitate a cauzelor morţii”, transmite IPJ Hunedoara.

Cazul Arthur a mâhnit întreaga lume

Cazul uciderii celui mai mare urs brun din România a mâhnit întreaga lume, după ce a fost împusșcat din eroare(potrivit unui ONG) de către  prințul austriac Emanuel von Liechtenstein.

Garda de Mediu și Poliția au demarat o anchetă amplă, iar Ministerul Mediului a anunțat schimbarea regulilor de vânătoare.

„Am modificat ordinele de derogare, astfel încât totul să fie mult mai clar. Intervenția să se desfășoare în maxim 15 zile și să se facă de către Asociația care se ocupă de zona respectivă.

Foarte pe scurt: turiștii străini nu vor putea veni în România la vânătoare. Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii.

Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a explicat Tanczos Barna.