Cadavrele câinilor din Hunedoara au fost transportate la Direcția Sanitar- Veterinară pentru necropsie.

A fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere cu intenție a animalelor. Câinii au fost descoperiți în  într-o zonă împădurită, în apropiere de oraşul Uricani, la Câmpuşel. Animalele au fost acoperite în pungi de plastic, așa cum reiese din fotografiile puse la dispoziție de Poliția Română.

Hunedoara. Pe urmele monstului cu chip de om

Cazul acesta a fost preluat de IPJ Gorj. Polițiștii au mers pe teren, pentru a găsi mai multe probe. Nu este prima dată când în România se descoperă animale omorâte în mod șocant.

La începutul anului, jurnaliștii de la The Sun scriau despre afacerile cu câini din țara noastră. O afacere neagră, dar aducătoare de miliarde.

Jurnaliștii arătau condițiile insalubre în care sunt ținuți câinii în adăposturile din București. Ulterior, intenția era de a-i vinde pe sume cuprinse între 300 și 500 de lire sterline.

„Solicităm guvernului să ridice de urgență vârsta minimă pentru puii importați în Marea Britanie la șase luni, pentru  a-i face mai puțin doriți.

De asemenea, dorim sancțiuni mai dure pentru contrabandiști, deoarece doar foarte puține cazuri s-au soldat cu urmărire penală.

Puii sunt exploatați îngrozitor și persoanele responsabile fac sume mari de bani”, explică Paula Boyden, medic veterinar, citată de The Sun.

Nici pisicile de rasă nu scapă

Iubitorii de animale au semnalat, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale că și pisicile de rasă sunt traficate. În mod special, cele siameze. Sunt ținute în condiții insalubre, iar apoi sunt vândute pe ban grei, pentru înmulțirea speciei.

În România, anul acesta, s-a înființat Poliția Animalelor. Principalul obiectiv eal acestei structuri este să pună stop cruzimii față de animale. Cercetează fapte penale și îi trag la răspundere pe cei care ucid animale fără drept.

Țara noastră se află în plin scandal internațional după presupusa ucidere a celui mai mare urs brun din Europa, Arthur.