Susține că a aflat de posibile angajări fictive la CEH, în ultimele 24 de ore, la protestele minerilor. Mai exact, ar fi vorba despre persoane care figurează pe hârtie că lucrează în mină, însă, în realitate, nu prestează activitate de miner.

Liderii lor de sindicat semnalează aceaste nereguli de ani buni tututor instituțiilor. Au formulat zeci de sesizări către SRI, DIICOT, Președinție, Avocatul Poporrului.

“Nu am primit niciun răspuns concret. Doar afirmații de genul: vom face, vom verifica“ , a declarat pentru EvZ Transilvania, Marcel Banu, membru al Sindicatului Solidaritatea.

Hunedoara. Posibile angajări fictive la CEH

Abia după ce a văzut chinul minerilor, ministrul Virgil Popescu susține că a sosit timpul curățării CEH.

“În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă.

Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a declarat Viril Popescu, pentru Digi24.

Întâlnire cu angajații Mintia

Marți dimineața, 23 februarie, Virgil Popescu se va întâlni cu oficialii județului Hunedoara și cu angajații de la Termocentrala Mintia. Se dorește ca această strcutură-parte componentă a CEH să fie preluată de Consililul Județean Hunedoara.

Se estimează că CEH va fi divizat până în aprilie și astfel va scăpa de datoriile uriașe acumulate de-a lungul anilor.

“ Am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, în așa fel încât să reușim să punem din această societate plină de datorii, CEH, care practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuarea Ministerului EnergieI “ ,a precizat Virgil Popescu pentru Digi 24.