Astfel, în județul Hunedoara s-a dat startul unui proiect unic în țară, cu sprijinul unui renumit medic, Dorel Săndesc și cu suportul masiv al Asociației. Salvital Hunedoara Oamenii din satele greu accesibile vor primi consultații de specialitate cu sprijinul unor caravane mobile.

Hunedoara. Premieră medicală. Cum vor fi consultați oamenii

Telemedicina a ajuns în satele din Hunedoara.

„Suntem primul județ din România care demarează această activitate de telemedicină. Îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect, pe domnul Petru Mărginean, pe domnul doctor Ioan Demeter, personalul Asociației Salvital, și îi asigur de sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Faptul că administrația județeană susține acest proiect unic în România, demonstrează că suntem preocupați de sănătatea hunedorenilor”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Ce li s-a explicat oamenilor. Cum vor fi tratați

Pentru că nu s-au mai confruntat până acum cu această metodă de tratament la distanță sau prin intermediul caravanelor mobile, vârstnicii din Hunedoara au fost primit informații chiar de la președintele CJ Hunedoara.

Vor fi scheme de tratament chiar interdisciplinare. Concret, în urma consultațiilor oferite populației, informațiile sunt transmise în timp real mai multor medici (în funcție de patologie) care fac recomandări, oferă scheme de tratament sau decid dacă investigațiile medicale trebuie continuate într-o clinică de specialitate.

Pe 21 mai la Vulcan și Uricani

Asociația Salvital Hunedoara oferă gratuit servicii de telemedicină rurală și teleconsultații hunedorenilor pentru care deplasarea la un spital poate fi o problemă.

Proiectul susținut de Consiliul Județean Hunedoara are ca scop verificarea stării de sănătate a populației prin consultații oferite online. Concret, informațiile colectate în teren sunt transmise în timp real mai multor medici (în funcție de patologie) care fac recomandări, oferă scheme de tratament sau decid dacă investigațiile medicale trebuie continuate într-o clinică de specialitate.

Caravana Asociației Salvital va ajunge în 21 mai la Vulcan și Uricani.

Medicii, răpuși de COVID

Virusul COVID a lovit din plin în medici. Un raport al Ministerului Sănătății arăta, că până la începutul lunii februarie 35 de cadre medicale au decedat în urma infecției cu Covid-19.

Nouă dintre aceștia sunt din județul Hunedoara.

Colegiul Medicilor cunoaște situația și susține că nu poate avea control. Cei care at trebui să se zbată ar trebui să fie parlamentarii.

Ei susțin că, a fi medic în România nu este tocmai cel mai profitabil lucru, oricât ți-ai iubi profesia. Astfel, se explică migrația medicilor din ultimii ani.

Ei susțin că trebuie gândite măsuri mult mai serioase de acces la sănătate. De la stimulente financiare, până la pregătire superioară în domeniu.