Acesta a precizat că salariile restante vor fi virate mai devreme de 26 februarie, iar procedura de ștergere a unor datorii acumulate de CEH a demarat.

Cu toate acestea, angajații sunt revoltați și protestează în fața instituției.

Oamenii reclamă proasta administrare de la CEH.

„ Este a zecea oară în acest an, când Mintia are sistată activitatea, din cauza lipsei de cărbune. Este inadmisibil așa ceva. Devenii ne înjură pe noi, copiii nu se pot duce la școală. Noi nu mai avem bani de transport din martie. Ne-am trezit și că ne rețin bani din salariu, fără să îi vireze la creditori”  , a declarat Marcel Banu, pentru EvZ Transilvania.

Hunedoara. Protestele de la Mintia continuă. Când se va porni activitatea

Transelectrica, unul dintre ceditorii CEH, a avizat favorabil darea în plată către Ministerul Energiei a activelor de la Paroșeni, contra ștergerii datoriilor complexului.

Marți, 23 februarie, se va decide reorganizarea Termocentralei Mintia. Se dorește demararea unor proceduri privind trecerea în subordinea Consiliului Județena Hunedoara(CJ)

Deoarece CEH a strâns datorii uriașe, a fost în imposibilitate să plătească angajații.

Cele mai multe dintre acestea sunt la Administrația Fondului de Mediu, ANAF și Hidroelectrica.

CEH numără circa 4.000 de angajaţi şi cuprinde minele de cărbune Livezeni, Lupeni, Lonea şi Vulcan, la care se adaugă termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Situație tensionată la Lupeni

De asemenea, situația de la Lupeni rămâne tensionată. Au continuat protestele și amenință că vor veni la București să-și ceară drepturile.

Amenințări cu greva foamei

„Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat duminică preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, citat de Agerpres.