Consiliul Județean(CJ) Hunedoara a încheiat un protocol cu Asociația Salvavital în acest sens.

 „În baza unui protocol încheiat între Consiliul Județean (CJ) Hunedoara prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) a Județului Hunedoara și Asociația Salvital, începând de sâmbătă, 15 mai, în fiecare weekend, la Sarmizegetusa Regia va funcționa un punct de prim ajutor.

Prin protocolul semnat vineri de către administratorul public al județului , Costel Avram, președintele Asociației Salvital, Petru Mărginean, și directorul general al DGAMPT  Radu Barb, se stabilește prezența echipajului de prim ajutor la situl arheologic.  Pe durata programului de vizitare, se reduce  astfel timpul de răspuns printr-o intervenție imediată în cazul apariției unor accidente și/sau situații critice va fi redus semnificativ”  , transmite CJ Hunedoara, prin intermediul unui comunicat.

Hunedoara. Punct de prim ajutor la Sarmisegetuza Regia

Autospeciala care va fi prezentă la Sarmizegetusa Regia este dotată cu echipamente de prim-ajutor, echipamente de stingere a incendiilor și echipamente de descarcerare.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi reabilitată în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 2,76 milioane de euro.  Lucrările vor  pune în valoare acest monument istoric înscris pe lista UNESCO, menționează Agerpres.

Anul trecut a atras peste 70 000 de vizitatori. Este  este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013  și se află în patrimoniul  UNESCO. Situl are, de asemenea,  un regulament de vizitare, drumul de acces  refăcut şi este asigurat un serviciu de pază, precizează oficialii județului Hunedoara.

Oficialii județului  a demarat procedura de identificare a proprietarii terenurilor din zona cetăților dacice. Laurențiu Nistor a explicat că au fost parcurși deja pașii pentru atestarea construcțiilor în patrimoniul județului și este întocmită fișa monumentelor.

Recent, cetatea dacică Costești a fost vandalizată. Poliția l-a reținut pe unul dintre suspecți. Oficialii județului Hunedoara sunt nemulțumiți, deoarece Ministerul Dezvoltării nu a aprobat sumele necesare pentru suplimentarea personalului de pază.