La evenimentul din Hunedoara au participat 11 angajatori care au oferit 320 de locuri de muncă. În urma selecției directe, au fost angajate direct 100 de persoane în domenii precum alimentație publică, vânzări, relații publice, marketing.

Raluca Turcan spune că încadrarea pe piața muncii ar trebui să fie și mai bună. Susține că se va implica direct în organizarea bursei locurilor de muncă. În opinia oficialului de la Ministerul Muncii, românii preferă să nu muncească decât să accepte unele locuri de muncă.

Hunedoara. Raluca Turcan îi trimite pe români la muncă

Ministrul Muncii spune că este esențială întâlnirea dintre angajat și angajator.

„Astfel de ocazii, în care se întâlnesc angajatori cu angajaţi, oameni care vor să creeze plus-valoare cu oameni care vor să intre pe piaţa muncii, reprezintă exemple despre cum putem, împreună, să punem umărul la întărirea economiei româneşti. Aşa că îmi doresc să merg în ţară aproape la toate evenimentele pe care le pregătesc cei de la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă pentru că mesajul acesta este: oameni buni, căutaţi-vă locuri de muncă, sunt locuri de muncă – multe dintre ele neacoperite. Important este să ştii că există, să ştii că poţi să te califici pentru ele şi să ştii că printr-un loc de muncă poţi să îţi creşti calitatea vieţii”, a spus ministrul Muncii, notează Agerpres.

Unde te poți adresa dacă ești în căutarea unui loc de muncă

În Hunedoara, se dezvoltă un program de dezvoltare a pieței muncii, derulat de Prefectură. Instituția care se ocupă de încadrarea pe piața muncii este Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„Este prima Bursă a locurilor de muncă organizată din ţară, după pandemie. Este un moment important, iar ideea organizării acestei acţiuni a venit şi din partea angajatorilor pentru că este nevoie de oameni care să lucreze. La Instituţia Prefectului chiar am dat startul la Programul ‘Dezvoltăm Hunedoara, dezvoltăm România’. Am încercat să facem acest eveniment şi să-i punem faţă în faţă pe cei care doresc să se angajeze şi pe angajatori”, a declarat prefectul Hunedoarei, Călin Marian, menționează sursa citată.