Acesta a declarat că abia așteaptă ca luptătorii să devină mai vizibili și să se prezinte la Jocurile Olimpice din 2024.

Hunedoara. Unde se vor antrena luptătorii

Președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu, susține că nu a renunțat la construcția centrului sportiv de la Râșnov. Pandemia i-a încurcat planurile, însă, lucrările vor demara anul acesta.

Este o investitie pentru antrenamentul sportivilor, cu precădere al luptptorilor.

Pîrcălabu va fi ajutat în acest mandat de Alex Balai, din postura de vicepreședinte.

Iată ce planuri pentru anul în curs

De câțiva ani, am decis să mă implic și în strategia de dezvoltare, la nivel național, a acestui sport de tradiție pentru România.

În cadrul Federației Române de Lupte, am bucuria să anunț că ocup, pentru al doilea mandat consecutiv, postul de vicepreședinte.

Mulțumesc pentru încrederea acordată celor care m-au votat și îi asigur că voi aduce, pe lângă suflet și dăruire, pricepere și timp dedicat luptelor, pentru a deveni un sport de mândrie națională. Sunt fericit că luptele au o pepinieră foarte bună și marea performanță va avea de unde să-și selecționeze viitorii mari campioni europeni, mondiali și, de ce nu, olimpici.

În acest mandat voi acorda o atenție aparte și antrenorilor, a căror valoare este indispensabilă în drumul spre succes

 Hunedoara.Sprijin de la Ministerul Sportului

Noul ministru al Sportului, Eduard Novak, a pus pe hârtie strategia pentru sportul românesc. A prezentat-o și președintelui Iohannis.

La proiectul de buget pentru anul în curs,va cere mai mulți bani pentru sportivii de perdormanță. Novak a precizat că este timpul ca sportivii cu rezultate internaționale să primească mai mulți bani.

Sportivii afiliați FRL intră în această categorie, întrucât au rezultate excepționale, atât la juniori, cât și la seniori.

De asemenea, în procesul de promovare a sportului de performanță, Novak vrea ca primarii să se implice activ, prin finanțarea cluburilor locale.