A ajuns, joi,28 ianuarie,  în arestul Poliției Hunedoara, urmând ca magistrații să se pronunțe cu privire la arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Hunedoara. L-a bătut măr, apoi l-a amenințat cu arma

Din primele date furnizate de IPJ Hunedoara , s-a ajuns la concluzia că bărbatul era într-un conflict deschis cu persoana vătămată. În urmă cu câteva săptămâni l-a bătut măr, apoi l-a amenințat că îl va împușca.

„Poliţia a fost sesizată de un hunedorean de 28 de ani cu privire la faptul că, fiind în zona blocului unde locuieşte. În urma unui conflict verbal, a fost ameninţat cu un pistol (tip airsoft) şi cu un cuţit de un bărbat pe care îl cunoaşte doar după prenume.

În cel mai scurt timp, o patrulă de siguranţă publică a ajuns la faţa locului, unde l-a identificat şi l-a dezarmat pe prezumtivul autor al faptei, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Hunedoara. Poliţiştii au stabilit că  în data de 08.01.2021, l-a lovit cu pumnul pe tânărul de 28 de ani, căruia i-a adresat ameninţări  precizează IPJ Hunedoara.

Hunedoara. Parlamentarii cer proceduri mai complexe pentru deținerea armelor

Îngroziți de numărul infracțiunilor cu violență, de utilizarea armelor în alte scopuri decât cele pentru care s-a dat aviz de folosire, parlamentarii se gândesc la noi reguli.

Consideră că evaluarea psihiatrică ar trebui să fie mai riguroasă pentru cei care solicită dreptul de a deține arme.

Din păcate, datele oficiale, arată că anual, două din cinci persoane o folosesc fără drept.

Cel mai recent caz, este al unui profesori din Arad care, a ales să se sinucidă împușcându-se.

Totodată, armele sunt folosite necorespunzător și de polițiști. Statisticile arată că unii ajung să le folosească în mod abuziv sau pentru a-și pune capăt zilelor.

Pe de altă parte, anchetele de corupție au scos la iveală și cazuri în care medicii eliberau certificate medicale, inclusiv  pentru deținerea armelor, doar de formă.