Acest lucru este posibil, după ce s-a primit un tren de cărbune pentru asigurarea agentului termic în Hunedoara.

Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea, a menționat că stocul de cărbune permite reluarea căldurii pentru cele 4000 de apartamente și școli care au rămas în frig, însă, întreruperile frecvente vor conduce la defecțiuni și pe viitor, agentul termic nu va fi furnizat în mod corespunzător.

Hunedoara. Revine căldura, dar planează incertidunea salariilor

Marcel Banu, angajat al Termocentralei Mintia, membru în Sindicatul Solodaritatea, a precizat pentru EvZ Transilvania că, au primit o parte din banii, prin AJOFM Hunedoara.

„Am primit în plus 300 de lei, dar nu știm exact ce reprezintă” a declarat acesta.

Oamenii spun că au salarii restante din 2020, plus deconturi pentru transport din martie 2020.

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că banii vor fi virați în două etape. Abia după protestele ample ale minerilor din Valea Jiului și ale angajaților de la Mintia, s-a aprobat de urgență fondurile pentru plata unor drepturi restante.

„Noi nu știm ce se va întâmpla după astea trei luni, avem informații de la conducerea CEH care, nu sunt tocmai îmbucurătoare”,spune Cristian Iștoc.

 Hunedoara. Cine a avut interes să falimenteze CEH

Angajații de la Mintia susțin că statul nu a avut interes să salveze acest Complex. În opinia acestora, în mod voit s-a dorit falimentarea, pentru a da frâu liber furniziorilor străini de energie.

Angajații au făcut zeci de informări la DIICOT, SRI, despre proasta administrare care a adus falimentul.

Oficialii Ministerului Economiei au anuțat că Termocentrala Mintia va trece în subordinea CJ Hunedoara, după divizarea CEH.

„Amenzile primite de la Mediu sunt mai mari decât activele de la Termocentrala Mintia. Statul român amendează statul român, este o situaţie tragică şi tristă (…) Marţi dimineaţă voi fi prezent la Ministerul Energiei pentru a discuta propunerile noastre. Preluarea Termocentralei Mintia nu trebuie tratată simplist. Nu preluăm o sobă de teracotă, preluăm o unitate vitală pentru sectorul energetic, o valoare pentru România, singura termocentrală din Nord-Vestul ţării capabilă să asigure echilibrul energetic al României”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.