Pe rețelele de socializare, se pun la cale noi proteste, pentru repornirea termocentralei Mintia. Din păcate, acestea nu au niciun efect în remedierea problemei.

Autoritățile își pasează vina și întrețin o permanentă stare de conflict. Rezultatul rămâne același: fără căldură și apă caldă, zile întregi, la temperaturi negative.

Miercuri, 17 martie, scandalul de la Mintia s-a mutat la Prefectura Hunedoara.

Călin Marian, prefectul județului Hunedoara, l-a somat pe președintele Consiliului Județean să ia o decizie finală cu privire la preluarea Mintiei.

Mintia. Revoltă în masă, după oprirea termocentralei. Autoritățile, depășite de situație

Acesta susține că va face demersuri pentru ca devenii să nu mai stea în frig.

În calitate de prefect al județului Hunedoara sunt de acord ca toți cei care, prin deciziile lor au produs disfuncționalități în alimentarea cu energie termică a orașului Deva, să-și asume situația creată.

Susțin orice demers al primarului Florin Nicolae Oancea, care va duce la revenirea stării de normalitate în municipiul Deva.” declară Călin Petru Marian.

Mai mult, prefectul județului solicită președintelui Consiliului Județean Hunedoara să ia cât mai curând o decizie privind preluarea termocentralei Mintia, considerând că orice întârziere în luarea acestei hotărâri nu face decât să creeze și mai multe probleme, atât locuitorilor care ar trebui să beneficieze de apă caldă și căldură, cât și funcționării Complexului Energetic Hunedoara.

Ce spune președintele CJ Hunedoara

„Amenzile primite de la Mediu sunt mai mari decât activele de la Termocentrala Mintia. Statul român amendează statul român, este o situaţie tragică şi tristă (…) Marţi dimineaţă voi fi prezent la Ministerul Energiei pentru a discuta propunerile noastre. Preluarea Termocentralei Mintia nu trebuie tratată simplist. Nu preluăm o sobă de teracotă, preluăm o unitate vitală pentru sectorul energetic, o valoare pentru România, singura termocentrală din Nord-Vestul ţării capabilă să asigure echilibrul energetic al României”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.

Mintia este oprită de mai bine de o săptămână, după ce a rămas fără stoc de cărbune.

Mintia este parte a CEH și se află în subordinea directă a statului. La acest moment, este doar la un pas de faliment.