Toate cazurile grave de la Spitalul Călan  sunt preluate la UPU Deva-Hunedoara, spun reprezentanții județului.

Recent, autoritățile au încercat să găsească soluții, însă, totul a ieșit cu neînțelegeri între Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Colegiului Pacienților Hunedoara.

Reprezentanții celei din urmă au cerut demisia managerei unității medicale din Călan, pentru management defectuos.

Consiliul Județean Hunedoara a transmis un comunicat în care spune că nu acceptă nicio formă de șantaj din partea acestei organizații nonguvernamentale.

„ Asociația sus-amintită, prin reprezentanții săi, nu a participat la întâlnirea din 25 februarie 2021, iar afirmația potrivit căreia președintele acesteia ar fi exercitat „activități de lobby pe lângă Președintele Consiliului Județean Hunedoara” este o invenție.

Hunedoara. Cum ar trebui să fie rezolvată problema Spitalului Călan

Oficialii Consiliului Județean Hunedoara spun că soluția pentru spitalul din Călan este organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de medic vacante.

Respectiv, este nevoie de medic specialist oncolog, medic neurochirurg, pediatru, ginecolog.

Autoritățile spun că problema medicilor de la UPU este o situație generală. România se confruntă cu o lipsă de cadre medicale de ani buni Mulți au ales să profeseze în străinătate.

Mai mult decât atât, pandemia de Covid a afectat și cabinetele medicilor de familie.

În județul Hunedoara, au perdut lupta cu virusul Covid 9 medici. Astfel, primarii din localitățile mici au început să dea anunțuri pe Facebook că sunt în căutare de medici.

Ce vrea să facă CJ Hunedoara

„Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva trebuie să funcționeze fără sincope și este prioritară dar, în același timp, trebuie să avem grijă de toți locuitorii județului Hunedoara, indiferent de zona în care se află. În ciuda faptului că există o lipsă acută de medici specializați pe urgențe medicale.  Am solicitat conducerii SJU Deva să identifice soluții pentru asigurarea gărzilor în toate punctele. În același timp, SJU Deva va scoate la concurs, din nou, posturi pentru medici de urgență”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.