Angajații din Hunedoara spun că se plătesc din banii lor, datoriile către bănci, executori judecătorești.

Mai exact, aceștia susțin că în calitate de cotizați la IFN CAR Termocentrala Mintia, au stabilit ca ratele de împrumut să le fie reținute direct din salarii, la data scadentă. În prezent, acestea sunt oprite pe statul de plată, dar nu ar ajunge în conturile beneficiarilor.

Hunedoara. Liderul de sindicat de la Mintia amenință cu plângeri penale

Nu aş fi crezut vreodată că se poate recurge la furtul pe faţă ! Tocmai din reţinerile noastre salariale către bănci, către asigurări, cotizaţii sau rate la CAR. În toţi anii de cotizant şi împrumutat al IFN CAR Termocentrala Mintia mi s-au reţinut, în urma unui acord scris şi semnat, atât cotizaţia, cât şi rata la împrumut direct de pe statul de plată, eram liniştit, banii mergeau acolo unde trebuie. Şi nu numai mie. Asta până de curând când, onor administraţia CEH, sub semnătura administratorului special, dar şi a directorului general, că doar ei au ultima semnătură pe toate documentele emise, acest lucru nu se mai întâmplă.  Banii s-au reţinut, dar nu s-au virat în conturile desemnate şi aici nu e vorba doar de CAR!

În urma sesizărilor primite vom depune plân­gere penală împotriva celor care practic au furat sumele respective” , a transmis Marcel Banu, reprezentantul salariaților de la Mintia

Hunedoara. De ce sunt disperați angajații de la CEH

Reprezentanții salariaților din mineritul Văii Jiului, au cerut reprezentanților legislativului, Vetuța Stănescu și ai executivului, prefectul Călin Petru Marian, să sprijine mineritul prin aprobarea unei Ordonanțe de Urgență care să permită C.E.H. accesul la fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, constituit la Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Falimentul e aproape, iar angajații se tem de pierderea locului de muncă.

Datoriile CEH depăsesc 8 miliarde de lei. Cele mai multe dintre acestea sunt la Administrația Fondului de Mediu, ANAF și Hidroelectrica.