Posibilitatea ca stocul de cărbune pentru Mintia  să fie reasigurat se întrevede abia spre sfârșitul lunii.

Autoritățile spun că iau în calcul furnizarea energiei termice prin termocentrala de la Paroșeni, care se confruntă, însă, cu aceleași probleme financiare.

Pe de altă parte, oamenii încep să fie încurajați pentru montarea centralelor de apartament.

Primăria municipiului Deva a transmis că va oferi sprijin financiar pentru cei care nu își permit acest lucru.

Hunedoara. Scandalul de la Mintia ia amploare. Apar deconturi dubioase

Edilul orașului Deva, Florin Oancea, este intrigat după ce s-a trezit cu un document dubios de plată, emis de CEH. El a precizat că Primăria Deva a achitat toate subvențiile aferente termocentralei Mintia și nu are de gând să plătească servicii neprestate.

Mai exact, Florin Oancea spune că Mintia a funcționat, în luna februarie, 18 zile din 28, Cu toate acestea, la plată este trecută o sumă mult mai mare.

„ Nu voi accepta la plată acest decont SCANDALOS până când conducerea CEH nu ne va prezenta explicații detaliate despre modul în care au calculat energia termică livrată devenilor în luna februarie!

Citește aici pe larg despre  jaful de la CEH

Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenția termică în valoare de 477.025,29 lei.

În ianuarie, Termocentrala Mintia a funcționat 31 de zile din 31. Primăria Deva a achitat imediat acest decont.

Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenția termică în valoare de 483.735,09 lei, adică cu 6.709,80 lei MAI MULT, deși Termocentrala Mintia a lucrat doar 18 zile din 28” , susține primarul Oancea.

Acesta nu este singurul scandal în care este implicat CEH.

Angajații de la Mintia sunt foc și pară pe autorități. Deși au scris tuturor instituțiilor de anchetă, n-au primit niciun răspuns nici despre reținerile lor din salariu.

Sunt convinși că statul a gândit falimentul CEH pentru a da undă verde marilor furnizori de energie termică.

Conducerea CEH se apără și se spune că Primăria Deva are obligație fixă, independent de disfuncții tehnice