În urma probelor de la dosar, s-a decis ca acesta să fie anchetat pentru tentativă de omor. Astfel, de la loviri și alte violențe, faptă pentru care este în arest preventiv, s-a trecut la tentativă de omor, iar de caz se va ocupa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Magistrații au luat în calcul aspecte care țin de specificul acestei infracțiuni: a fost lovit într-o zonă vitală a corpului, în cazul de față capul. Astfel, i-a pus în pericol viața copilului de 13 ani.

Dând cu el de pământ la propriu, bărbatul în vârstă de 29 de ani, putea realiza că îl poate omorî.

Prin urmare, sunt întrunite condițiile pentru a fi cercetat de tentativă de omor, spun procurorii.

Copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale,investigații suplimentare și de consiliere psihologică. Potrivit medicilor, șocul emoțional este greu depășit.

Hunedoara. Peste 40 000 de persoane au semnat ca agresorul să fie închis pe viață

Dacă va fi găsit vinovat pentru tentativă de omor, bărbatul riscă închisoare între 10 și 15 ani.

Fapta lui a revoltat zeci de oameni. Peste 40 000 de persoane au semnat o petiție pentru a se modifica legea penală, astfel încât agresorii să fie închiși pe viață.

La acest moment, avocatul lui încearcă să îi evidențieze tulburările de comportament, pentru a obține o pedeapsă mai blândă.

Deocamdată, rămâne în arest preventiv, iar băiatul primește în continuare suport psihologic.

Bărbatul  a fost filmat în timp ce a agresat doi copii, în urmă cu  o lună.  S-a dus   furios către un minorul  care este chiar neporul lui.  Îl înjură,  apoi  îl ridică şi îl trânteşte puternic  pe pământ.

Copilul a rămas nemişcat, în stare de șoc,   din cauza durerilor. Câteva secunde mai târziu, în timp ce primul copil zăcea pe jos,  cu dureri puternice de cap, bărbatul se îndreaptă spre un alt copil, îl înjură şi repetă scena de  violență.