Disperarea a ajuns la cote maxime, iar medicii și autoritățile din Hunedoara fac apel la populație să respecte regulile impuse de pandemie.

De altfel, chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut publice fotografiile cu ambulanțele care așteaptă să intre cu pacienții la urgență.

„La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave.  Cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient. Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă.   Serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi”,  transmite Prefectura Hunedoara.

Hunedoara. Salvarea vine de la oameni

În acest context, oficialii județului Hunedoara spun că au cerut sprijin pentru suplimentarea paturilor la secțiile ATI, însă, acest lucru nu se face peste noapte.

„Medicii deveni spun că situaţia este critică.  Este aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu SARS-CoV-2, dar cu alte patologii. Acestora  li se acordă asistenţă medicală de specialitate” , transmit  Prefectura Hunedoara  într-un comunicat remis Agerpres.

Cinci decese pe zi

Virusul Covid nu a avut milă nici de locuitorii din Deva. Potrivit datelor de la DSP Hunedoara, în medie, pe zi se înregistrează 5 decese.

În ultimele 14 zile, au decedat 69 de persoane, iar zilnic sunt confirmate cu virusul Covid 146 de persoane.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

Rata de infectare din Hunedoara este de 4,57 la mia de locuitori. Guvernul se gândește la măsuri de relaxare abia după data de 1 iunie.