Biserica și Armata împart un țel comun și anume, acela de a ajuta oamenii. Dacă misiunea Bisericii este aceea de a îi aduce pe oameni mai aproape de Dumnezeu, Armata are ca scop protejarea și apărarea fizică a acestora, dar și bunurile lor în lumea cruntă în care trăim.

Astfel, în data de 22 decembrie 2020, în cadrul acțiunii „Bucuria lor este bucuria ta” un grup format din militarii Batalionului 53 Geniu „Scorilo” din Deva au împărțit bucuria Nașterii Domnului cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Părintele Sebastian Vândalac – Consilier Social la Centrul Eparhial din Deva, în Parohia Ponor din comuna Pui.

Aceștia au oferit daruri din inimă care au conținut merinde de bază și pachete cu dulciuri, copiilor din mediul rural, care provin din familii defavorizate, care riscă să abandoneze studiile școlare și a căror părinți se confruntă zilnic cu o situație financiară redusă.

De asemenea, ajutorul Bisericii și al Armatei s-a îndreptat și către persoanele vârstnice bolnave, izolate în sate de munte, care din nefericire nu au parte de absolut nicio susținere din partea copiilor și a nepoților, iar venitul lunar nu le ajunge nici măcar pentru procurarea merindelor elementare, medicamentelor și a lemnelor pentru a nu îngheța în timpul perioadei de iarnă.

„În numele credincioşilor din Parohia Ponor, cât şi al meu personal, mulţumim Batalionului 53 Geniu „Scorilo” din Deva prin reprezentanţii săi in frunte cu Domnul Căpitan Alin Lipsa, cât şi Părintelui Sebastian Vândalac – Consilier Social la Centrul Eparhial din Deva, pentru ajutorul şi bucuria pe care ne-au facut-o, atât nouă, dar mai ales acestor suflete care sunt semenii noştri”, a spus Pr. Blentea Adinel-Cristinel – Parohia Ponor.

Fără doar și poate, acțiunea „Bucuria lor este bucuria ta” poate fi cu ușurință aplicată și de către noi, oamenii simpli care poate măcar acum în prag de sărbătoare, vom fi mai miloși, mai empatici și mai darnici cu persoanele care au nevoie și pe care am putea să le ajutăm.

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei