De dragul de a avea un autor cunoscut, polițiștii și procurorii fac abuz și forțează oameni nevinovați să-ți asume infracțiune.

La Hunedoara, un exemplu în acest sens este cazul lui Vili Rupa, care a primit daune morale de 60 000 de euro ăpentru abuzurile la care a fost supus.

Recent, Tribunalul Hunedoara i-a admis o cerere prin care statul , prin Ministerul Finanșelor, va trebui să achite 10 000 de euro, pentru 88 de zile e tortură.

Hunedoara. Statul român, obligat să plătească abuzurile justiției

„ Mi-au acordat 10 000 de euro despăgubiri pentru tortură . M-au torturat în închisoare , m-au bătut polițiștii de mi-au spart dinții . M-au legat în lanțuri la mâini și picioare și o bară de fier legată de lanțuri timp de 81 de zile și 7 zile m-au dus cu lanțuri la picioare și cătușe la mâini în fața judecătoarei . A avut demnitate judecătoarea și mi-a respectat dreptul la dreptate și adevăr fără minciună.”

Hunedoara. CEDO a acordat daune de 50 000 de euro

În anul 2016, CEDO i-a acordat daune morale de 50 000 de euro lui Vili Rupa. Magistrații europeni au fost înfiorați de modul în care polițistii l-au plimbat cu cătușele în fața presei, de condițiile inumane din arest.

, Curtea de la Strasbourg a constatat că a fost anchetat și judecat abuziv. Faptele pentru care a fost cercetat nu s-au adeverit, fiind achitat.

Prin urmare, i-a fost încălcat dreptul la demnitate, la un proces echitabil.

În prezent, Vili Rupa spune că stresul l-a afectat atât de tare, încât a dezvoltat diabet și este dependent de insulină.

Astfel de abuzuri se întâlnesc și astăzi. DNA este structura care înfățișează suspecții cu cătușe și face presiuni la audiere.

Inclusiv magistrații au reclamat abuzuri ale unor procurori. Dezvăluiri din interiorul justiției

Printre cei care au reclamat acest lucru se numără chiar magistrați. Deși CEDO recunoște măsurile nelegale aplicate de justiția din România, daunele morale nu le suportă magistrații sau polițiștii care le-au aplicat, ci statul român.Cu alte cuvinte, pentru abuzurile justiției plătesc toți contribuabilii.