Primăria Hunedoara a înaintat documentanția pentru ca marca „FC Corvinul 1921”să revină în posesia municipalității.

Astfel, finanțarea clubului de fotbal va deveni mai ușoară.

Vestea a fost o surpiză uriașă pentru suporteri, deoarece aceștia s-au străduit să strângă bani pentru a recupera brandul de la omul de afaceri Octavian Marin.

Hunedoara. Ce sumă s-a strâns pentru „FC Corvinul 1921”

Toate acțiunile întreprinse de Asociația Suporterilor Corviniști în vederea răscumpărării brandului Corvinul au dus la adunarea unei sume de 12000 euro.

Sumele provin din donații, de la iubitorii de fotbal.

Suporterii vor să continue campania de strângere de fonduri.

„ Menționăm faptul că Asociația Suporterilor Corviniști își exprimă atât deschiderea cât și posibilitatea de a contribui financiar cât și moral.

În eventualitatea cazului în care acțiunile Primăriei Hunedoara în vederea achiziționării brandului se duc la bun sfârșit și se reușește achiziționarea acestuia de la proprietarul actual”, au transmis suporterii clubului de fotbal.

„FC Corvinul 1921”, înapoi la Primăria Hunedoara

Cea mai bună perioadă a echipei a fost în perioada anilor 80, când Mircea Lucescu era la conducerea tehnică. La acel moment se clasa pe locul al treilea în Liga 1.

Ulterior, datoriile clubului au condus la dezafilierea de la FRF în 2008. Datoriile clubului sunt estimate la suma de 45 000 de euro.

În ceea ce privește psoibila finanțare de la Ministerul Sportului, este puțin probabilă o asemenea variantă. Noul ministru al Sportului, Eduard Novak, susține că prioritate au sporturile de perfrmanță.

Recent , s-a întâlnit cu președintele Iohannis și a prezent strategia sa pentru sport pentru următorii ani. Vrea să susțină sportivii care merg la competiții internaționale.

Pentru ca visul suporterilor din Hunedoara este necesar ca un expert ANEVAR să estimeze valoarea  brandului pe care munciipalitatea trebuie să o plătească.

Ulterior, în ședință de Consiliu Local se poate ca echipa să primească tot suportul financiar și logistic al Primăriei Hunedoara.