Cu toate acestea, Termocentrala Mintia ar putea fi cumpărată de GSP Power, notează profit.ro
Compania a precizat că este interesată de achiziționarea tuturor activelor termocentralei Mintia. Oficialii acesteia au menționat că ar putea construio centrală de producție de energie pe gaze similară celor menționate în Planul Național De Redresare și Reziliență (PNRR) de la Halânga și Constanța, a confirmat proprietarul companiei, Gabriel Comănescu, potrivit sursei citate.
La acest moment, termocentrala se află în insolvență, iar devenii au stat în frig și fără apă caldă toată iarna. Inițial, Guvernul României a invocat lipsa cărbunelui, dar și datoriile uriașe pe care le are din cauza amenzilor de mediu.
Hunedoara. Termocentrala Mintia nu a putut fi preluată de Consiliul Județean
Președintele CJ Hunedoara precizează că Agenția de Protecție a Mediului nu vrea să elibereze autorizație de mediu. Amenzile de mediu par cea mai problemă a termocentralei.
„ La acest moment, societățile comerciale pot fi preluate de autoritățile locale cu autorizație completă de mediu” , explică Nistor.
Zeci de mii de lei merg către Comisia Europeană, nu către statul nostru. Mă voi duce cu plăcere la întâlnirea cu ministrul Energiei, dar am pus niște condiții. Eu nu vreau o sobă de teracotă, ori merge ori nu” , a declarat liderul CJ Hunedoara.
Privatizare mai rapidă
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunța recent că a pregătit un pachet de protecție socială pentru angajații care vor fi disponibilizați din cauza lipsei de activitate.
„Am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producţia de energie electrică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul, le-a transmis ministrul Virgil Popescu.