Angajații  de la Mintia  l-au întâmpinat cu proteste. Oamenii nu vor doar să-și primească drepturile restante, vor o siguranță a locului de muncă, condiții decente de lucru.

De asemenea, faptul că nu mai există fonduri nici măcar pentru cărbune, este un semn de proastă administrare, spun angajații.

În urma întâlnirii, s-a stabilit un plan de acțiune pentru următoarele luni. Virgil Popescu spune că divizarea CEH și preluarea Termocentralei Mintia de către Consiliul Județean Hunedoara rămân soluțiile viabile.

„ Am discutat despre modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferată către CJ Hunedoara și despre soluțiile ce trebuie aplicate pe termen mediu și lung pentru îmbunătățirea activității energetice din Valea Jiului. Le-am transmis celor prezenți că soluția divizării CEH în două companii, una care să treacă sub autoritatea Consiliului Județean și alta care să rămână în coordonarea Ministerului, rămâne cea mai sustenabilă opțiune. Nu mă interesează o soluție care să rezolve problema trei luni și apoi să revenim în același loc. Mă interesează este să găsim o soluție pentru oameni și pentru Sistemul Energetic Național. Pentru oameni vom gândi, alături de sindicate, un pachet de protecție socială” , a menționat Virgil Popescu.

Hunedoara. Termocentrala Mintia va fi preluată de Consiliul Județean

Oamenii urmează să primească drepturile restante în cursul acestei săptămâni. Ei nu au renunțat la plângerile penale penale formulate pentru reținerea datoriilor din salariu fără a ajunge la creditori.

De asemenea, au făcut zeci de informări despre neregulile din întregul CEH.

Unii dintre angajați susțin că sunt angajați fictiv în postul de miner și cer verificări suplimentare.

După protestele ample ale minerilor și cele ale angajaților de la Mintia, administratorul judiciar al CEH, Cristian Roșu, a demisionat.

Săptămâna aceasta va fi asigurat un prim transport de cărbune, pentru reluarea activității. Peste 4000 de apartamente au rămas fără căldură, iar copiii au fost nevoiți să se întoarcă la școala on-line, ca să nu îmghețe în bănci.