Prefectura Hunedoara a anunțat că trei localități vor intra în carantină pentru 14 zile. Acestea sunt Petroșani, Brad, Simeria.

Incidența cazurilor de Covid din Hunedoara a depășit 6 la de locuitori, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Hunedoara. Trei localități în carantină

Decizia carantinării celor trei localități, se aplică de marți, 23 martie, ora 08.00.

Acest lucru înseamnă că barurile, restaurantele, cafenelele, instituțiile de cultură vor fi închise, iar deplasarea va fi posibilă pe baza unei declarații pe propria răspundere, în cazuri bine stabilite: scop medical, îngrijirea persoanelor bolnave.

De asemenea, școlile vor funcționa după scenariul roșu. În regim on-line.

Secțiile ATI nu mai fac față

Numărul cazurilor de Covid este în continuă creștere. Secțiile ATI din toată țara sunt supraaglomerate. Numărul celor care sunt intubați a ajuns la 1339. Printre cele mai mici se numără și doi copii, în vârstă de numai trei ani. Sunt internați la Spitalul Județean Sibiu.

În numai 24 de ore s-au înregistrat 60 de decese.

Acestea sunt ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, două decese la categoria de vârstă 40-49 ani. Alte două decese la categoria de vârstă 50-59 ani. 16 persoane cu vârstă cuprinsă între 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

53 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Autoritățile iau în calcul amenajarea mai multor secții modulare, pentru a reuși tratarea pacienților cu forme grave.

Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, i s-a cerut să găsească soluții clare. Premierul României îl va chema la raport săptămânal.