Autoritățile din Hunedoara au anunțat că se poate alege serul produs de Pfizer sau pe cel de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

„Am pregătit 1.000 de doze de vaccin pentru cei care doresc să se imunizeze, la acest sfârşit de săptămână, la centrul deschis la Castelul Corvinilor. Majoritatea celor care s-au vaccinat la primele ore ale dimineţii au preferat vaccinul Johnson&Johnson, dar avem pregătite şi doze de la Pfizer-BioNTech”, a declarat pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

Hunedoara. Vaccinare la Castel. Programul a fost modificat.

Până la sfârșitul lunii, Castelul Corvinilor va fi deschis și pentru vaccinarea anti-COVID, pentru toată lumea. În weekend, imunizarea se va face în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 09-20.00

România a început să organizeze centre de vaccinare anti-COVID în punctele de atracție turistică importante.

Recent, presa britanică a scris despre vaccinarea de la Castelul Dracula. Sub egida, înțepați cu ace, nu colți, jurnaliștii de la BBC au salutat proiectul României de vaccinare.

Inițiativa aparține  Direcției de Sănătate Publică Brașov, Centrului Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și PrefecturiiJudețului Brașov. Beneficiarii vor primi o “diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor include și vizita la Castel, transmite CNAV.

Când te poți prezenta la Castelul Bran pentru vaccinare

Intervalul de funcţionare a centrului de vaccinare este: vineri, între orele 14,00 – 20,00; sâmbătă, de la 10,00 la 20,00, şi duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00, au transmis organizatorii centrului de vaccinare.

România a ajuns la aproape cinci milioane de persoane vaccinate.  Autoritățile speră ca până în august să de ajungă la peste 7 milioane de persoane vaccinate.

De sâmbătă, 15 mai, România a renunțat la masca de protecție în spațiile deschise, neaglomerate, ca urmare a scăderii cazurilor de COVID-19, transmit oficialii Guvernului României.