Se estimează, astfel, că în Hunedoara se va ajunge la 500 de persoane vaccinate pe zi.

„Vom începe vaccinarea din maşină, în sistemul drive-thru, sâmbătă, la ora 10,00, la centrul comercial de la intrarea în municipiul Deva. Va fi o acţiune unică, cel puţin la nivelul judeţului Hunedoara.  Dar, cu siguranţă, şi la nivel de ţară. Suntem organizaţi aşa cum trebuie, toate instituţiile statului.  Pentru ca tot ceea ce înseamnă logistică pentru demararea acestei acţiuni să fie asigurată. Vor fi patru fluxuri de vaccinare şi ne aşteptăm să vaccinăm cel puţin 500 de persoane pe zi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Hunedoara, relatează Agerpres.

Hunedoara. Vaccinarea direct din mașină devine realitate. Procedura e simplă

Cei care vor să se vaccineze prin această metodă, trebuie să se prezinte la acest centru cu autoturismele sau cu taxiul, informează Prefectura Hunedoara.

De asemenea, este nevoie de actul de identitate, de chestionarul completat, specific triajului și acordul de vaccinare.

După vaccinare, oamenii vor fi monitorizați medical timp de 15 minute. Orice reacție adversă necunoscută se raportează.

„Noi dorim ca toată această acţiune să se desfăşoare cât mai fluent. Drept urmare documentele care trebuie completate vor putea fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara, www.asphd.ro. Persoanele pot veni cu ele gata completate. Noi vom avea şi la faţa locului, în zona de triaj, acele formulare, iar ele vor putea fi completate sub îndrumarea personalului medical. După partea de triaj, persoanele care doresc să se vaccineze vor trebui să vină obligatoriu în maşină pentru că vaccinarea se va face strict în autovehicul”, a explicat pentru Agerpres, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

În judeţul Hunedoara sunt deschise  15 centre fixe de vaccinare. În ultimele 24 de ore, au fost administrate 78.350 de doze de vaccin, dintre care 49.701 reprezintă prima doză, iar 28.649 au fost la a doua(rapel).

România a ajuns la aproape 70 000 de persoane vaccinate pe zi.