El a anunțat că această unitate, parte a Complexului Energetic Hunedoara, nu va relua activitatea pe bază de cărbune, până când nu primește autorizație completă de mediu. Se pare că acesta este și principalul motiv care a împeidicat preluarea termocentralei de către Consiliul Județean Hunedoara.

Vigil Popescu le-a dat vestea bombă angajaților de la Mintia, prin intermediul unei video-conferințe.

Oficialul Guvernului a încercat să îmbrace totul într-o notă optimistă, însă, sindicatele sunt foc și pară.

„Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale ener­getice, în zona legată de producţia de energie elec­trică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hu­nedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul,   le-a transmis ministrul Virgil Popescu.

Hunedoara. Veste bombă pentru angajații de la Mintia

Sindicaliștii nu au rămas fără replică. Ei au criticat dur decizia ministrului Virgil Popescu, pe care îl numesc o rușine națională.

Susțin că este ilegal să se consulte cu alte sindicate în afara celor la care au aderat angajații termocentralei Mintia. De altfel, în opinia sindicaliștilor, măsura acesta ar fi un pretext, pentru a a închide definitiv Mintia și pentru a da undă verde marilor furnizori de energie.

Află totul despre situația de la CEH aici 

„ Se știa foarte bine că termocentrala Mintia funcționa la parametrii de avarie, la sarcină redusă tocmai din lipsa aprovizionării susținute cu cărbune din Valea Jiului și a lipsei totale a stocului de cărbune de siguranță, care, cu mult timp în urmă a fost și de 600.000 tone!”, spune pentru evztransilvania.ro,  Marcel Banu, un angajat cu state vechi la Mintia.

Primarul municpiului Deva, Florin Oancea, a precizat, de asemenea, că este pușin probabil ca Mintia să repornească definitiv. Astfel, abonații care au îndurat frigul și lipsa apei calde sunt îndrumați să-și monteze centrale de apartament. Cei care nu vor avea bani, vor primi sprijin de la Primărie.