După ce s-a infectat cu virusul COVID-19,  femeia din Hunedoara a fost în comă timp de două luni, relatează antena3.ro. Au îngrijit-o medicii din Deva și Timișoara. Ulterior, nu i-au mai dat nicio șansă. Cu toatea acestea, cazul femeii de 38 de ani a răsturnat toată practica medicală.

Hunedoara. Vindecare miraculoasă. A ieșit din comă după două luni

Medicii spun că a avut plâmânii grav afectați și nu îi mai dădeau nicio șansă. În timpul în care a zăcut pe patul din spital, nu își amintește mai nimic. Singura dorință era să-și revadă copilul.

„Mă rugăm la Dumnezeu să îmi dea putere să rezist pentru copil, că doar atât am avut. Dar, după aceea n-am mai știut absolut nimic. Cu greu am fost detubată, după două luni de intubare.

Îmi închipuiam eu că intră pe geam și se culcă în pat lângă mine și dormeam îmbrățișată cu ea. Era visul care m-a întărit și m-a care ținut în viață.

„Soțul meu a avut grijă de mine ca de un copil mic. Nu mă puteam mișca, nu îmi simțeam picioarele. Stăteam inertă în pat. După aceea au urmat dureri îngrozitoare.” , a povestit femeia, la Antena 3.

Cazul i-a impresionat foarte multe pe colegii ei de serviciu de la Consiliul Județean Hunedoara.

Cum explică medicii puterea minții în cazurile de boală

Într-un interviu acordat evztransilvania.ro, medicul de familie Daniela Davidescu, susține că între creier și funcționarea optimă a organelor este o legătură crucială.

De aceea, mintea poate fi un instrument fabulos, dacă este folosită corespunzător.

Societatea este într-o schimbare și mai accelerata, diverse domenii sunt mai afectate decât altele. Cred că oamenii de azi ar trebui să devină din ce în ce mai flexibili, mai adaptabili , că să reziste și să crească.

Recomand oamenilor să fie mai atenți la stilul de viață, să facă mișcare, să mănânce echilibrat, să-și antreneze mintea spre aspectele pozitive ale vieții.

Ar fi bine ca oamenii să nu se mai lase influentati așa usor de orice informatie care circulă. Să discute cu oameni, specialisti în care au încredere!”, a explicat Daniela Davidescu, pentru evztransilvania.ro