Un anumit proiect de hotărâre prin care se doreşte sprijinirea firmelor arădene care au fost grav afectate de pandemie, a fost depus la iniţiativa consilierilor PSD, fiind prezentat ce consilierul municipal Ilie Cheşa.

Potrivit spuselor sale, acesta a propus spre aprobare „eșalonarea plății unor obligații fiscale datorate pentru imobilele deținute de agenții economici în municipiul Arad”

Conform proiectului, eşalonarea ar urma să fie stabilită pentru o perioadă de 12 luni pentru valorile impozabile de până la 10.000 de lei/an şi pentru 24 de luni pentru cele impozabile mai mari de 10.000 lei/an.

Ilie Cheşa: „Rolul administrației locale e de a sprijini economia arădeană”

„Am decis, alături de colegii mei consilieri PSD, să depunem un proiect de hotărâre pentru a veni în sprijinul firmelor arădene puternic lovite de criza economică generată de pandemie. Din păcate, în multe domenii asistăm la o situație dramatică a firmelor autohtone, care fie își închid porțile, fie funcționează la capacitate minimă. Starea actuală a firmelor și, implicit, a economiei arădene este și rezultatul unei politici lipsite de coerență din partea autorităților statului, atât la nivel central, cât și la nivel local.

Am discutat în ultimele luni cu zeci de patroni, din nenumărate domenii, care îmi spun același lucru: Nimeni nu ne ajută! În special în domeniul HORECA asistăm la o adevărată tragedie, mii de firme închise la nivel național, zeci de mii de angajați au fost trimiși în șomaj, fără ca acest domeniu să primească vreun sprijin din partea autorităților. Aceeași situație e și în cazul micilor afaceri, a celor din domeniul comerțului cu amănunt, magazinele de la colțul străzii, care își închid porțile, pentru că sunt obligate să funcționeze doar câteva ore pe zi.

Cred cu tărie că rolul administrației locale e de a sprijini economia arădeană, prin măsuri concrete. Iar o astfel de măsură concretă este reeșalonarea taxelor și impozitelor locale pentru terenuri, construcții, în funcție de nivelul datoriilor. O astfel de măsură ar veni ca o gură de aer pentru firmele arădene, care vor putea să-și canalizeze eforturile în perioada următoare pentru repornirea activității, pentru relansarea economiei Aradului”, a declarat președintele organizației municipale PSD Arad, consilierul local Ilie Cheșa.