Imaginea surprinsă de publicația pitești24.ro arată modul grandios în care cred unii dintre politicieni că e cazul să acționeze. Tiparul politicianului român e total diferit de al altor personalități din lume, cu realizări viabile, dar care înfățisează o modestie uimitoare, o decență a omului educat.

Imaginea zilei. Raluca Turcan, în roz și negru. Nu poate ține singură umbrela

Raluca Turcan pare să aibă o atitudine de poză pentru Facebook. Așa cum reiese din poza realizată jurnaliștilor din Pitești, este focusată pe aparatul de fotografiat și pare, mai degrabă, că se plimbă, nu că se află în interes în serviciu.

De data aceasta, Turcan a purtat masca de protecție, neagră, în contrast cu tonul roz al garderobei. Recent, a fost la Sibiu fără mască de protecție și a cerut să fie amendată.

Cine este Raluca Turcan

Raluca Turcan a devenit ministru al Muncii în Guvernul Cîțu, din decembrie 202o. Este vicepreședinte PNL. În trecut, a fost deputat de Sibiu. Provine din aripa PDL(după fuziunea cu PNL) și este cunoscută drept o apropiată a lui Theodor Stolojan. Se prezintă economist și specialist în relații cu publicul.

Pe rețelele de socializare, Turcan a început deja să fie criticată pentru gestul de astăzi. Ministrul Muncii a scris, astăzi, despre drepturile persoanelor cu dizabilități, dar românii cred că ar trebui să le urmeze exemplul. Mulți dintre ei se descurcă singuri, invalizi fiind.

Regândirea sistemului de protecție a persoanelor cu dizabilități aflate în instituții (prin dezinstituționalizare) poate produce la rândul său o reinterpretare a cutumelor și va promova alternative de viață independentă sau semi-independentă. De aceea avem în plan o regândire a sistemului de sprijin acordat beneficiarilor din serviciile rezidențiale care doresc să se angajeze , este mesajul postat de Turcan pe contul de Facebook, în urmă cu puțin timp.

Un gest controversat a făcut și vicepremierul Barna, în urmă cu câteva luni, când a apelat la o angajată a Parlamentului pentru a-i ridica ocelarii de pe podea.