Hunedoara. Ploile abundente din ultimele zile au făcut ravagii în nordul județului, unde râul Crișul Alb a ieșit din matcă.

Ploile torențiale și scurgerile de pe versanți au inundat numeroase comune, iar multe gospodării și terenuri au fost puternic afectate de furia apelor.

Totodată, autoritățile au constat eroziuni ale malului Crişului Alb în comunele Buceş, Vaţa de Jos şi Baia de Criş.

Hunedoara. Despăgubiri din partea statului

Mai multe gospodării din comuna Buceș sunt în pericol, după alunecarea de teren produsă de torenţii puternici de pe versanţi. Aproape 300 de familii din 15 localități din județul Hunedoara vor primi despăgubiri în urma inundațiilor, informează Prefectura Hunedoara.

De asemenea, prefectul Călin Marian s-a prezentat în satul Mihăileni, comuna Buceș, unde peste 182 de persoane sunt în pericol datorită alunecării de teren produse de torenții puternici de pe versanți.

Prefectul a dispus identificarea părților vulnerabile de pe versanți și a cerut măsuri urgente pentru eliminarea oricărui risc ce poate apărea.

Peste 120 de hectare de teren agricol din comuna Vața de jos  au fost înghițite de ape, în urma revărsării Crișului Alb. De asemenea, mai multe adăposturi de animale și 80 d ehectare de pășuni au fost inundate. Totodată, trei podețe aflate pe Drumul Județean 707 au fost colmatate.

Inundații în Bihor. Citește articolul integral aici 

Conform comunicatului oficial de la Prefectura Hunedoara, în comuna Baia de Criş sunt acoperite de ape 25 hectare de teren agricol şi a fost erodată o porţiune din malul Crişului Alb, pe porţiunea care traversează localitatea.

„Angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara- Formaţia Brad, pompieri, jandarmi şi membri ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cele 3 comune acţionează cu efective mărite pentru eliminarea efectelor produse fenomenele hidrometeorologice periculoase”, au mai precizat reprezentanții  Prefecturii.

În ultimele zile, datorită ploilor abundente, mai multe județe din țară au fost afectate puternic de inundații. Mai multe râuri din Bihor, Alba și Cluj au ieșit din matcă și au afectat sute de gospodării, lăsând în urma lor zeci de persoane fără adăpost.