Polițiștii de frontieră din Bihor și Arad au prins un număr impresionant de imigranți. Aceștia încercau să trecă frontiera de stat deși erau solicitanți de azil în România

Polițiștii de frontieră din Bihor și Arad au prins un număr impresionant de imigranți. Acțiunea polițiștilor a vizat combaterea migrației ilegale.

Poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au prins, miercuri, 27 de migranţi, între care şi şase minori. Aceștia încercau să treacă graniţa ilegal, ascunzându-se într-o autoutilitară.

Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a transmis într-un comunicat de presă, miercuri. Ei au subliniat că poliţiştii de frontieră din Bihor şi Arad au desfăşurat o amplă acţiune de combatere a migraţiei ilegale.

La Șimian, Bihor au fost prinși 27 de cetățeni străini într-o autoutilitară înmatriculată în România

Miercuri seară, în jurul orelor 19.30, agenţii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au oprit pe raza localităţii Şimian o autoutilitară înmatriculată în România pentru verificări. În urma controlului, aceştia au descoperit 27 de cetăţeni străini. Migranții au fost duşi apoi la sediul Sectorului P.F. Valea lui Mihai, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, respectiv Palestina, 21 de adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, şi 6 minori, cu vârste între 8 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei”, se arată în comunicat ITPF Oradea.

La Nădlac II și Vărșand, Arad acțiunea polițiștilor de frontieră a dat de asemenea rezultate

În aceeaşi informare, ITPF Oradea, care are în subordine şi poliţiştii de frontieră din Arad, a transmis rezultate din județul vecin. Miercuri, la orele 8.50,  agenţii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand (judeţul Arad) au prins şase persoane. Acestea erau ascunse într-un ansamblu rutier condus de un şofer român, care transporta furnir pe ruta România – Franţa.

Primele cercetări au stabilit că sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani. Ei erau solicitanţi de azil în România.

Spre miezul nopții, la orele 23.50, în acelaşi punct de trecere a frontierei au fost descoperite alte patru persoane din Afganistan. Vârsta acestora este cuprinsă între 17 şi 21 de ani  și au fost ascunși prin marfa unui ansamblu rutier. Acesta era condus de un şofer român, care transporta pal pentru o societate din Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au mai fost prinși alţi cinci tineri, cu vârste între 14 şi 24 de ani, din Afganistan. Aceştia au fost descoperiţi după verificarea unui autovehicul înmatriculat în Ungaria plin cu ambalaje şi condus de un cetăţean maghiar.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai prezintă comunicatul.