DIICOT – Structura Centrală a luat măsura de trimitere în judecată a traficantului Uțu Rohozneanu, cunoscut sub numele de „Împăratul”, precum şi a altor două persoane, Vasile Cristian Florian și Stoica Marius, toţi trei fiind acuzaţi de trafic de droguri.

În acest moment, cei trei inculpaţi se află în arest preventiv după ce Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat cu privire la prelungirea măsurii privative până în data de 17 martie.

„Împăratul”, prada unui flagrant

Reamintim pe această cale faptul că în cursul anului trecut Uțu Rohozneanu a fost arestat în luna octombrie, în Capitală, în urma efectuării unui flagrant.

Atât „Împăratul” cât şi ceilalţi doi indivizi au fost surprinşi în momentul în care încercau să comercializeze droguri de mare risc, mai exact, 2.479 de comprimate MDMA care urmau să ajungă în Bucureşti.

Conform DIICOT:

„la data de 19 octombrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de trei inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reținut faptul că cei trei inculpați au efectuat tranzacții de droguri de mare risc, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului București.

La data de 18 octombrie, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, după ce unul dintre aceștia a comercializat către ceilalți doi cantitatea de 2.479 de comprimate MDMA. La data de 19 octombrie, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”.

Anchetatorii se pare că ar fi descoperit comprimatele de MDMA în autoturismul lui Uţu Rohozneanu. În momentul arestării, Vasile Cristian Florian și Stoica Marius şi-au recunoscut vina infracțiunilor pentru care au fost acuzaţi.