Poliția a fost sesizată și alarmată în privința acestei situații atât de grave, iar comunicatul IPJ Maramureș sintetizează:”Azi, 16 decembrie, la ora 5.30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost agresat în gara CFR din Seini. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”.

Din cercetările preliminare, care s-au reflectat și în presa locală și națională, impiegatul stației CFR Seini ar fi surprins ”vizitatori” nepoftiți și nedoriți într-o clădire dezafectată a acestei gări. Deși inițial aceștia au lăsat impresia că au plecat și că s-au conformat mesajului impiegatului, ulterior ei au revenit în forță și au atacat angajatul CFR în chiar biroul său aplicându-i lovituri care i-au cauzat leziuni importante și devastând biroul instituției feroviare din Seini.

Cazul este cu atât mai incredibil și mai grav cu cât agresiunea a avut loc în intervalul de timp în care în această gară staționa trenul personal Satu-Mare – Baia-Mare și care avea nevoie imediată de acordul impiegatului pentru a se putea deplasa mai departe pe traseul stabilit și programat. Garnitura de tren a înregistrat o întârziere importantă deoarece impiegatul a fost împiedicat din motive independente de voința și posibilitățile lui în exercitarea atribuțiilor de serviciu și nu s-a deplasat decât după ce acarul de serviciu a ajuns în biroul gării.

Investigațiile în acest caz au fost inițiate de către polițiștii de la Biroul Transporturi Maramureș în colaborare cu polițiștii de la Investigații Criminale și până în acest moment agresorii nu au fost prinși, iar victima a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Maramureș. Sursele nu precizează dacă Gara Seini avea și camere de supraveghere, aspect care ar ușura deosebit de mult ancheta și evidențele în acest caz.