USR-PLUS a pornit o campanie de informare privind imunizarea împotriva COVID-19, iar expertul UBB, Răzvan Cherecheș a criticat dur o astfel de promovare.

Cherecheș a precizat că promovarea vaccinului este treaba autorităților și nu a partidelor. De asemenea, expertul în sănătatea publică a explicat că că politizarea campaniei de vaccinare este o greșeală foarte mare.

El a explicat în numărate rânduri că o campanie de vaccinare nu trebuie inițiată de un partid ci de autorități deoarece un astfel de lucru produce mult zgomot, iar rezultatul nu este unul pozitiv.

 USR-PLUS se implică în campania de vaccinare

Răzvan Cherecheș este profesor universitar la Universitatea Bbeș-Bolyai și expert în sănătate publică.

„Politizarea campaniei de vaccinare este o greșeală! Una mare!

Alianța USR-Plus a pornit o campanie de informare privind vaccinarea pe partid – cu sigla partidului, în corturi ale partidului, cu oameni în tricouri personalizate.

Campania de vaccinare este o chestiune de sănătate publică care ne afectează pe toți, indiferent de culoarea politică, culoarea pielii sau preferințe de orice fell”, a scris Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

Campania de informare privind vaccinarea trebuie să fie implementată de autorități

Expertul în sănătate publică a mai precizat că Ministerul Sănătății trebuie să implementeze promovarea vaccinării.

,,Campania de informare privind vaccinarea TREBUIE să fie implementată de autorități – Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică. Ținând cont de campania anemică de informare, toate eforturile (TOATE) ar trebui să participe în aceeași direcție – ajutor pentru Minister și pentru RoVaccinare”, se mai arată în mesajul postat de către Cherecheș.

 

Expertul în sănătate publică susține că implicarea unui partid și alocarea de resurse pentru promovarea campaniei de vaccinare ,,face mult zgomot”, în loc să ajute.

Un partid/coaliție (la guvernare) care alocă resurse (timp, energie, materiale, …) pentru o campanie proprie privind stimularea vaccinării, va crea doar zgomot și confuzie, în loc să ajute!.Avem nevoie de o (una) campanie unitară, de un singur brand, de mesaje și concepte care sunt integrate și complementare!

Așa cum e acum, USR-PLUS încearcă mai degrabă să promoveze partidul propriu!”, a scris pe Facebook Răzvan Cherecheș.