Împreună cu mai mulţi experţi din cadrul Primăriei Municipiului Bistriţa-Năsăud, primarul Ioan Turc a efectuat în cursul zilei de ieri o vizită în teren pentru găsirea locurilor ideale construirii unor parcări supraetajate.

Conform administraţiei locale, identificarea soluţiilor urgente este necesară întrucât actuala criză a locurilor de parcare va creşte odată cu debutul anumitor proiecte urbanistice pe axele de transport.

Pentru identificarea locurilor noilor parcări supraetajate, Ioan Turc a efectuat o nouă vizită

Mai întâi, am trecut prin Piața Independenței-Nord, unde se poate configura fără probleme o mare parcare supraetajată dacă se păstrează doar trei rânduri de mese înspre strada Împăratul Traian. Se poate renunța și la sectorul de tonete vechi și inestetice, spațiul obținut fiind mai bine utilizat pentru locuri de parcare rezidențiale”, a spus primarul.

În opinia primarului, amenajarea de parcări supraetajate poate fi realizată şi în aria anumitor puncte termice de pe străzile Clopoţeilor şi Cireşului, cu două sau chiar mai multe niveluri. Conform acestuia, soluţia trebuie luată în calcul din moment ce noile piste de biciclete care sunt prevăzute pentru străzile Garoafei şi Panait Cerna vor cauza un deficit al parcărilor laterale de pe traseu.

Sunt luate în calcul și zone cu puncte termice de pe străzile Rodnei și Gării, dar și un teren de pe Trandafirilor ce va fi reamenajat și un loc de joacă de pe Crinilor ce va fi relocat pentru extinderea și supraetajarea parcărilor”, a mai adăugat Turc.

Soluţiile şi locaţiile, teme ale consultărilor publice viitoare

Primarul subliniază faptul că atât locaţiile propuse, cât şi soluţiile aferente, vor face subiectul unor dezbateri publice viitoare.

Între timp, vom continua vizitele în teren și la alte adrese identificate deja, pentru a valorifica orice perimetru citadin care ar permite montarea rapidă a unor construcții metalice ce oferă locuri de parcare ușor accesibile”, a încheiat Ioan Turc.